Everquest 2 studio style guide

Everquest 2:s grafiska upplägg är riktigt snyggt. När spelet först släpptes 2004 var det ett av de snyggare spelen som fanns på marknaden just då. Nu har så klart utvecklingen sprungit ifrån Everquest 2 något. Den är inte lika snygg som de modernaste spelen men nu är det verkligen det som är charmen! Everquest har en grafik som verkligen lyckas fånga den där lite drömlika fantasykänslan!

Silhuetter

Ett knep Everquest använder sig av för att göra det enklare för spelaren är silhuetter. Det blir nämligen enklare att se de olika föremålen med den tekniken. De överanvänder det dock inte utan grafiken är fortfarande riktigt snygg.

Färger

Den som är insatt i dator- och Tv-spel vet hur viktigt det är med rätt sorters färger. Utvecklarna har sedan spelet först släpptes experimenterat med massor av olika färger. De säger själva att det inte finns någon färg som är rätt och slätt fel. Istället försöker de passa in rätt färg i rätt sammanhang. Till exempel skulle det vara konstigt om Lucan använde rosa, medan för Erollisi funkar det. De försöker dock att undvika att ha för mycket mättnad i sina färger, det skulle betyda att spelet skulle få en mycket mer ”tecknad” look, något de av förklarliga skäl vill undvika.

Spelet där du själv skapar utseendet

Det som gör att Everquest 2 sticker ut är att du som spelare själv kan välja utseendet. Du kan nämligen skapa föremål själv, alltså designade av dig. Ifall du gör riktigt snygga saker kan du till och med ha möjligheten att sälja föremålet på deras marknadsplats. Det är något många spelare väljer att satsa på. Tänk då på att ditt föremål ska passa in i Everquest 2-världen, annars kan det vara svårt att sälja föremålet. Sunt förnuft gäller även om du har mycket fria tyglar att skapa dina egna föremål!

spacer