Everquest 2 expansions

Everquest 2 släpptes först år 2004. För att vara ett spel är det en prestation att finnas på marknaden så länge och det är få spel som klarar av att hålla sig populära i så många år. En viktig anledning till att det ser ut som det gör är att Everquest har släppt oerhört många expansioner. Det är nog få spel som kan mäta sig med Everquest 2 på den fronten. Expansionerna är den bästa möjligheten för Sony Online Entertainment (den nuvarande utgivaren av spel) att uppdatera spelet och hålla det färskt. Ifall det inte händer något med spelet är det lätt att förstå att spelare slutar att spela spelet.

Från The Bloodline Chronicles till Planes of Prophecy

Så tidigt som 2005 kom den första expansionen till Everquest 2: The Bloodline Chronicles. Bara under 2005 kom ytterligare två expansioner. Det är alltså en oerhörd frekvens på expansionerna. Självklart kom den frekvensen att minska över åren men det betyder inte alls att det inte släpps expansioner. Totalt har Everquest fått hela 17 olika expansioner. Den senaste kom dessutom så sent som november 2017 – Planes of Prophecy.

Everquest 2 fortsätter vara populärt

Det verkar inte som att det finns något riktigt stopp på Everquest 2:s popularitet. Det är många år sedan det första spelet kom och det fortsätter vara ett spel som många inte bara pratar om utan också faktiskt spelar. Expansionerna spelar så klart en oerhört viktig roll i det.

Planes of Prophecy

Den senaste uppdateringen är alltså Planes of Prophecy. Beroende på vilken version av expansionen du väljer kan du få olika saker. I Standard Edition får du en Character Level 100 Boost. I Collector’s Edition får du massvis av saker som Ascension Level 5 Boost, Sprocket’s Interlocking Plane och Mechanical Travel Gear. Och det är bara några få exempel. I Premium Edition får du dessutom ännu mer godbitar att tillgå.

Uppdateringar

Everquest kommer också med uppdateringar även om det inte rör sig om riktiga expansionspaket, men man ser till att det händer saker för spelaren. Till exempel släpps det olika boosts och andra speciella saker, något som gör att spelet fortsätter vara spännande och att de trogna spelarna verkligen gynnas.

spacer